Kung Markatta: Popcorn

Jag tycker att det är så mycket godare att poppa själv och det är verkligen skillnad på smaken. Och beroende på vilken olja man väljer kan man variera sig! Vi har en rapsolja som är "nötig och fyllig" och den är supergod. Jag har även testat i olivolja som alltid funkar och kokosolja som ger mer kokossmak.
Sedan är det viktigt att salta! Och man kan även lägga på lite smör också om man vill, men jag tycker det blir för kladdigt. Testa med örtsalt, det är riktigt gott faktiskt även om vanlig salt är godast!
Det finns även söta popcorn, karamelliserade eller sockrade, men det är inte så gott enligt mig! Men i många andra länder är det populärt.
Jag åt ett par supergda popcorn från Storbrittanien som var smaksatta med "cream cheese & chives", men en rescension på det kommer nästa fredag!
Fakta
Smak: Jättegoda popcorn med tuggmotstånd. Smakar verkligen popcorn, och om man jämför så smakar andra popcorn lite segare och inte lika mycket, mesigare liksom. Plus för att de är ekologiska!
Tillagning: Täck botten av en kastrull med lite olja och ett lager popcorn och lägg på locket. Hetta upp på hög värme. När popcornen börjar poppa, sänk värmen och låt dem poppa klart. Skaka kastrullen några gånger under tiden. Häll sedan upp i en skål och smaksätt med salt eller din favoritkrydda.
Tillgänglighet: Finns i många mataffärer.
Slutsats: Godaste popcornen som finns just nu, både för häslan och miljön! ;) Och kul att man kan variera som man vill med olika kryddningar och oljor.
Betyg: 9/10
Opinions
Trackback