Mörk choklad med jordgubbar & hallon från Pralinhuset

 Nu tänkte jag rescensera den andra chokladkakan som snälla Pralinhuset har gett mig, nämligen mörk choklad med hallon och jordgubb.
 
 
Utseende: Ser väldigt somrigt ut! Bären som ligger ovanpå gör chokladen intressant och inte så "tråkig". Man tänker att de frystorkade bären nog passar bra med chokladen!
 
Ingredienser: All choklad på Pralinhuset görs av de finaste råvarorna och är handgjorda! De innehåller endast kakaomassa, kakaosmör, socker, vanilj + smaksättningen, i detta fall jordgubbar och hallon. Bra ingredienslista med naturliga saker och inga konstiga ämnen och tillsatser!
 
Doft: Det luktar fin mörk choklad, och självklart når en somrig smak av bär näsborrarna och dofterna gifter sig fint med varandra.

Smak och konsistens: Den mörka chokladen är bra, den har allt man vill att en bra mörk choklad ska ha. Knaprighet, lite bitter underton. Chokladen smälter i munnen och de söta frystorkade jordgubbarna och hallonen bryter av, både smak-och konsistensmässigt med sin knaprighet och sötma mot det lite bittra. En väldigt enkel men så lyckad kombination!
 
Tillgänglighet: Det går att köpa Pralinhusets choklad på chokladhotell.se så det är tillgängligt för alla. Titta även där för en butik nära dig, det finns tre stycken i Stockholm. En i Gallerian, en på Drottninggatan (huvudbutiken) samt Östermalmstorg.
 
Pris: cirka 45kr för en chokladkaka på 100 g, prisvärt när man vill lyxa till det!
 
Slutsats: Jättegod choklad med de barnsliga smakerna jordgubbar och hallon som tillsammans med fin mörk choklad skapar en lite vuxnare, lyxig chokladkaka alla åldrar kan uppskatta. Att chokladen är handgjord ökar njutningsvärdet och det känns väldigt bra att äta den, både smakmässigt och hantverksmässigt.
 
Betyg: 9/10 

Opinions

Any comments?:

Namn:
Remember you?

Mail: (not published)

Blog:

Comment:

Trackback
RSS 2.0