Gigantiskt test: alla OneWhey & oneWhey Isolate proteinpulver från Fitnessguru


Här kommer det ultimata testet!

När jag själv skulle köpa protein från Fitnessguru fick jag värsta beslutsångesten, det fanns ju så många goda smaker! Vilken skulle jag ta? Googlade efter vilken som var godast osv. men hittade bara enstaka test av en eller två smaker, det fanns ingen som smakat alla!

Men nu finns det ett sånt test, för jag har smakat alla nu! Så här kommer betyg och kommentarer om samtliga OneWhey och OneWhey Isolate proteinpulver från Fitnessguru + lite extra tips!

OBS! Även de som fått lågt betyg är mycket godare än många andra proteinpulver, alla från Fitnessguru är goda. Men sen finns de ju dem som är drömgoda och de har fått högst betyg. De med lågt betyg är alltså inte äckliga utan "mindre goda".

Skillnad på OneWhey och OneWhey Isolate:


OneWhey Isolate är 100 % vassleproteinisolat innehåller 26 g protein per portion och inget annat. OneWhey innehåller 23.4 g protein per portion och ytterst lite fett och kolhydrater, ungefär 1.5 g respektive 3 g. Isolate-varianten smakar lite mer "protein" än OneWhey, men den är fortfarande jättegod. De är väldigt lika varandra så det spelar knappt någon roll vilken sort du tar, jag tycker du ska tänka på smaken istället!

För att läsa mer om proteinpulvrena och vad de gör, när de ska ta dem, lite extra tips osv., kolla in Fitnessgurus hemsida här.

OneWhey

Vanilla Wildberry – 8/10 poäng

Inte för söt utan god ”mjölkig” mild bärsmak. Inte så jättegod att ha i havregrynsgröt, finns godare, har lite konstiga blåa prickar om man inte blandar ut pulvret ordentligt. Men en av de godare smakerna dock, otroligt bra balans mellan sötma och bär! Fin ljusrosa färg också när den är utblandad. Fungerar att blanda både med mjölk och vatten, blir ungefär lika gott!

 

Chocolate Hazelnut – 5/10 poäng

Inte äcklig men inte speciellt god heller. Konstig nötsmak, smakar inte som hasselnötter. Typ som coffee-syrupen från Espresso House som ska smaka hasselnöt, ganska typisk fake-smak. Lite åt likörhållet också, haha. Blandas helst med mjölk för bästa smak!

 

Kiwi/yoghurt – 8/10 poäng

Smakar som Big Pack päronglass! Inte alls som kiwi. Borde heta Pear Icecream istället. Ganska annorlunda smak, man kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men den är väldigt god och har en härlig ljus-ljusgrön färg. Lika god att blanda med mjölk som med vatten.

 One Whey® Sample

Vanilla White Chocolate – 7/10 poäng

Slående lik French Vanilla, dock med lite rundare smak och inte lika mycket proteinsmak som French Vanilla som dock är en isolate som alla smakar lite annorlunda. De är ganska likvärdiga till smaken. Men french vanilla är det bättre alternativet innehållsmässigt, men är du vitchoklad-tokig kommer du garanterat vilja ha den här, den är mer åt choklad-hållet med sin rundare sötma.

 

Strawberry white chocolate – 9/10 poäng

Otroligt god! Smakar exakt som Magnum’s glass Strawberry white. Nästan godare om man blandar den med vatten då smakerna försvinner lite med mjölk (gäller samtliga pulver). Smakar verkligen vit choklad och supergod jordgubb! Bland de absolut godaste smakerna!

 

Cappuccino – 9/10 poäng

Liiite lite godare än Strawberry white chocolate. Testade bara att blanda med mjölk så vet ej hur den är med vatten, men OJOJOJ smakar som 7Elevens islatte! Helt klart i toppen, riktig drömdryck. Bland det godaste jag druckit! Finns massa möjligheter med denna smaken. Hälla ner den i varm mjölk/vatten som en riktigt god cappuccino, mixa med mjölk och isbitar till en riktig islatte, göra chokladbollar av den..

Önskar att jag köpt en hel burk! Håller mig dock till lite "neutralare" smaker som vanilj då jag vill vara säker på att det funkar till allt och går bra att smaksätta med allt möjligt.

 One Whey® Sample

Raspberry white chocolate – 9/10 poäng

God! Inte så jättesöt, gott! Lite konstgjord hallonsmak dock. Tror det är den ”vita chokladsmaken” som förstör lite. Hade varit godare med endast hallon! Att den är lika god med vatten som mjölk är ett stort plus!

 

OneWhey Isolate

French Vanilla – 7/10 poäng

Ganska äcklig smak blandat med vatten, men i gröten och blandad med mjölk är den grymgod så det höjer betyget! Även god som proteinfluff och man vänjer sig snabbt med smaken utan att tröttna på den. Otroligt gott att blanda havregrynsgröt med proteinet och ha skogsbär på toppen. DRÖM!

Väldigt mångsidig, det går att variera mycket. Smaksätta med choklad, bär, kaffe, ha i gröten, baka med, göra pannkakor osv. eftersom att vanilj passar med det mesta. Detta är mitt standardprotein hemma då det är både gott själv och har många andra användningsområden!

 

Pineapple – 4/10 poäng

Väldigt sliskig smak och för söt. Smakade inte så mycket ananas utan mer fake. Mycket godare i gröten, 6/10 där! Man tröttnar nog snabbt på smaken.

 

Melon/Yoghurt– 4/10

Smakar exakt som nån sur orange godisorm, och jag gillar inte sånt godis, mer för choklad och sånt, "gräddiga" smaker och kakor. Annars hade den nog varit värd mer poäng! Också en speciell syntetisk smak man antagligen tröttnar väldigt snabbt på. Men om du gillar sura orangea godisar galet mycket tycker jag du ska köra! Annars inte, den är inte heller så mångsidig.

One Whey® Isolate Sample

Mango – 5/10

Inte så god med vatten, också ganska syntetisk smak men inte lika illa som pineapple. Är rätt söt också, inte så jätteanvändbar heller. En typisk "medelmåtta".

One Whey® Isolate Sample


Rocky Road 6/10

Ganska lik chocolate hazelnut men med mer jox och smaker i. Blir en ordentlig blanding av allt möjligt med choklad som bas, lite för mycket och oklara smaker dock men godare än chocolate hazelnut! Jättegod i gröten. Så vill du ha ett chokladprotein och det står mellan denna och hazelnut, ta denna!

One Whey® Isolate Sample

Chocolate Mint 8/10

God! Den har riktiga chokladbitar i sig vilket är otippat och en stor bonus! Smakar verkligen after eight och är supergod. Denna är verkligen en av de bästa smakerna. Synd bara att man tröttnar snabbt på mintsmaken. Köp några portionspåsar och lyxa till det!

One Whey® Isolate Sample

Peanut Butter 7/10

Något för jordnötssmörälskaren! Smakar jordnöt obvisoly och inte så syntetiskt. Rekommenderar att blanda med mjölk för jordnötssmör och vatten, njae. Jag är inte så jätteförtjust i jordnötssmör men det går ner, därför är denna smak medelmåttig för mig. Jag vet att många älskar jordnötssmör dock och då ska du utan tvekan köpa denna smak!

 

Pistachio/coconut 6/10

Första tanken; MANDELKUBB! Luktar exakt som mandelkubb och smakar mer av kokos än det luktar. Har riktiga bitar av kokosflingor i sig vilket är kul! Är superäckligt i gröten, verkligen artificial mandelkubb-smak. Annars helt klart bland de godaste ”isolaten” . Eftersom att den bara är god som shake så borde man inte köpa den, man ska ha en som är god på många sätt!

 

Unflavored 7/10

Användbar eftersom att den är smaklös vilket betyder att man kan smaksätta den själv. Har mer protein än de smaksatta och är verkligen helt ren, inget annat än protein i den. Fortfarande godare än til exempel Holistics protein med vaniljsmak som smakar alldeles för mycket "protein" trots fler tillsatser.

Blir dock inte så jättegod i vanliga proteinshakes med banan osv, French Vanilla är fortfarande favoriten för den är ganska neutral och passar med annat, och så är den god själv! Bra till pannkakor och sådant dock, men den har en tydlig proteinsmak som inte är så god. Kommer nog inte köpa den igen, man måste ha i väldigt mycket oboy-pulver i shaken för att "smaken" (eller mer den tråkiga bristen på smak) ska dämpas!

Tips! OTROLIGT GOTT MED 1-2 MSK CHAILATTEPULVER från Espresso House och lika delar varm mjölk/lite varmt vatten!!!! All bismak av protein försvinner och det smakar exakt som en fluffig skummig chailatte, bombad med protein! Så det är verkligen ett tips ifall du har. 

 

-

 

Hoppas ni blev klokare att detta testet och att ni fastnade för någon smak som ni vill testa!

Kommentera gärna era egna åsikter, vilken är er favorit? Är det någon som ska ha högre betyg och varför? Hit me!


Opinions
Postat av: Anonym

Det här inlägget var guldvärt, stort tack! :) 👍🏼

2015-06-26 @ 20:48:04

Any comments?:

Namn:
Remember you?

Mail: (not published)

Blog:

Comment:

Trackback
RSS 2.0